Min blogglista

torsdag 3 september 2015

Verkligheten kom till slut ikapp även Embraer!

Embraer har under hela sin produktutveckling av KC-390 hävdat att de skulle klara av att ha den första flygningen under 2014 och att första leverans skulle ske sent under 2015 eller tidigt 2016. Med tanke på att Embraer inte har någon tidigare erfarenhet av att producera militära transportflygplan utan mer "civila" flygplan så var denna tidslinjal mycket optimistisk. Ja kanske tom galet optimistisk. Man kan bara jämföra med Airbus som med sin A400M har haft mycket stora problem med förseningar till följd av dem. Men även där har spelat in att Airbus hade problem på A380 vilket ledde till att Airbus omfördelade personal från A400M projektet till förmån för A380. Med yttterligare förseningar som påföljd. Att då Embraer envist fortsatte att hävda att de skulle kunna klara sin timeline var det egentligen inte så många som trodde på. Inte vart det heller bättre när man deklarerade att Boeing skulle vara med och ingå i projektet. Detta visade på att de problem som man hade var tom överstigande den kompetens som man själva besatt och man var tvungen att finna en partner som kunde hjälpa till att lösa problemen. KC-390 flög första gången första kvartalet 2015 men efter denna flygning så har det helt varit locket på fram tills för en månad sedan då Embraer kom med ett meddelande att KC-390 var ca ett och ett halvt år till två år försenat. Ett meddelande som visade att även Embraer till slut fick erkänna att de har problem med sin nya modell. Vad problemen är är dolt tills vidare men lär väl komma fram förr eller senare. Troligen när man löst dem. Det som samtidigt är intressant att få veta är vilket underhållskoncept Embraer har tänkt att marknadsföra till ytterligare potentiella köpare efter Brasilien, Portugal, Tjeckien och vad kommer det att bli för prislappar på underhållet? Samtidigt som förseningarna med största sannolikhet kommer att göra att inköpspriset kommer öka radikalt. Spännande fortsättning lär följa.

2 kommentarer:

 1. Detta är inte sant, och du sprider falska rykten.

  Förseningen beror på att Embraer inte fått betalt över $300 miljoner av den Brasilianska staten och därför blivit tvungna att dra ner på tempot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant anonym att Embraer inte fått betalt men det ska inte i realiteten få hela projektet att avstanna och bli försenat med över 18 månader. Varför har Embraer inte fortsatt sina flygningar men #1 i större utsträckning utan mycket sparsamt och inga flygningar med #2 och #3? Inte beror det på den saknade utbetalningen. För, om så vore fallet så vore Embraer på gränsen till en ekonomisk kris och det är ju inte det man vill uppleva med en leverantör. Inte ens i ett utvecklingsstadium.

   Radera